Το παιδαγωγικό μας έργο

  • Η βάση της δουλειάς μας και όλο το παιδαγωγικό κι εκπαιδευτικό μας έργο είναι προσαρμοσμένο κι εμπνευσμένο από το Σουηδικό Πρόγραμμα Σπουδών, Lpfo 98/10 και το "Πρόγραμμα για Καλλιέργεια, Αγωγή και Φροντίδα Παιδιών Προσχολικής Ηλικίας", από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
  • "Η προσχολική αγωγή πρέπει να εξασφαλίζει ότι το κάθε παιδί σύμφωνα με τις δικές του ικανότητες αναπτύσσει την ταυτότητα του και αισθάνεται ασφάλεια μέσα στο σχολείο που βρίσκεται λαμβάνοντας όλες τις δυνατές ευκαιρίες ώστε να αναπτυχθεί και να μάθει".
  • "Ο παιδικός σταθμός/νηπιαγωγείο πρέπει να εξασφαλίζει ότι τα παιδιά θα αναπτύξουν την ικανότητά τους να παίξουν και να μάθουν, την ανεξαρτησία και την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και τις δικές τους ικανότητες."
  • Η "παρατήρηση και η τεκμηρίωση" είναι από τις βασικές εργασίες μας και διαδραματίζουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στον σχεδιασμό του προγράμματός μας και τις παιδαγωγικές ευκαιρίες που αναπτύσσονται στη βάση των ενδιαφερόντων και των εμπειριών των παιδιών
  • Το παιδί χρειάζεται γερά θεμέλια για να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που θα του δοθούν από εμάς, τους παιδαγωγούς μέσα από τη συνεργασία μας με εσάς τους γονείς. Οι συζητήσεις μεταξύ γονέων και παιδαγωγών γίνονται για την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με το επίπεδο, ταχύτητα, διακυμάνσεις της ανάπτυξης του παιδιού, τα τρέχοντα ενδιαφέροντά του και τον προγραμματισμό οποιασδήποτε υποστήριξης χρειάζεται.
  • Το παιδαγωγικό μας περιβάλλον εμπνέει, διεγείρει και ξυπνά την περιέργεια και την επιθυμία των παιδιών για να μάθουν.
  • Είναι σημαντικό για εμάς όλους τους παιδαγωγούς που αποτελούμε το έμψυχο υλικό της "Ελαφίνας" να συμμετέχουμε και να μοιραζόμαστε την πρόοδο και εξέλιξη των παιδιών σας. Αισθάνομαστε κι εμείς περήφανοι μαζί με εσάς όταν βλέπουμε τα ικανοποιημένα πρόσωπά τους κι ακούμε το "εγώ μπορώ"!
  • Είναι πραγματικά υπέροχη και απόλυτα δημιουργική η εργασία μας με τα παιδιά σας κι όλοι μας εργαζόμαστε υπεύθυνα με στόχο να προσφέρουμε το καλύτερο στην φροντίδα, αγωγή και καλλιέργειά τους.!